Politika privatnosti

Poslednja ažurirano: jun 26, 2023

Ova Politika privatnosti opisuje naše smernice i procedure o prikupljanju, korišćenju i otkrivanju Vaših informacija kada koristite Uslugu i govori Vam o Vašim pravima na privatnost i načinu na koji vas zakon štiti.

Vaše lične podatke koristimo za obezbeđivanje i poboljšanje Usluge. Korišćenjem Usluge pristajete na prikupljanje i korišćenje informacija u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

Tumačenje i definicije

Interpretacija

Sledeće definicije će imati isto značenje bez obzira na to da li se pojavljuju u jednini ili množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike privatnosti:

 1. Nalog znači jedinstveni nalog kreiran za pristup našoj Usluzi ili delovima naše Usluge.
 2. Kompanija (koja se u ovom Ugovoru naziva ili "Kompanija", "Mi", "Mi" ili "Naša") odnosi se na: Advokati na dlanu, Mileve Marić Ajnstajn 28.
 3. Kolačići su male datoteke koje Veb lokacija postavi na Vaš računar, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, koji sadrži detalje istorije pregledanja na toj veb lokaciji.
 4. Zemlja se odnosi na: Srbija
 5. Uređaj znači bilo koji uređaj koji može da pristupi Usluzi kao što je računar, mobilni telefon ili tablet.
 6. Lični podaci su sve informacije koje se odnose na identifikovanu osobu.
 7. Usluga se odnosi na Veb lokaciju.
 8. Pružalac usluga podrazumeva svako fizičko ili pravno lice koje obrađuje podatke u ime Preduzeća. Odnosi se na preduzeća trećih lica ili lica zaposlena u Kompaniji da olakšaju Uslugu, da pruže Uslugu u ime Društva, da vrše usluge vezane za Uslugu ili da pomognu Preduzeću u analizi načina na koji se Usluga koristi.
 9. Podaci o korišćenju se odnose na podatke prikupljene automatski, bilo generisane korišćenjem Usluge ili iz same infrastrukture usluge (na primer, trajanje posete stranici).
 10. Veb lokacija se odnosi na Advokati na dlanu, kojima se može pristupiti preko linka http://www.advokatinadlanu.rs/
 11. Prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka

Tipovi prikupljenih podataka

Lični podaci

Dok koristite našu uslugu, možemo da vas zamolimo da nam dostavite određene lične informacije koje se mogu koristiti za stupanje u kontakt sa vama ili za identifikaciju. Lične informacije mogu da uključuju, ali nisu ograničene na:

 • E-adresa
 • Ime i prezime
 • Podaci o korišćenju

Podaci o korišćenju

Podaci o korišćenju se automatski prikupljaju prilikom korišćenja Usluge.

Podaci o korišćenju mogu da sadrže informacije kao što su adresa Internet protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), tip pregledača, verzija pregledača, stranice naše Usluge koje posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Kada pristupate Usluzi putem ili preko mobilnog uređaja, možemo automatski da prikupljamo određene informacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na tip mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, vaš mobilni operativni sistem, tip mobilnog Internet pregledača koji koristite, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Takođe možemo da prikupljamo informacije koje vaš pregledač šalje svaki put kada posetite našu Uslugu ili kada pristupate Usluzi putem mobilnog uređaja ili preko njega.

Tehnologije praćenja i kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na Našoj usluzi i skladištenje određenih informacija. Tehnologije praćenja koje se koriste su svetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i poboljšanje i analizu naše usluge. Tehnologije koje koristimo mogu da uključuju:

 • Kolačići ili kolačići pregledača. Kolačić je mala datoteka smeštena na uređaju. Možete da naložite vašem pregledaču da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke delove naše Usluge. Ukoliko niste podesili postavku pregledača tako da odbije Kolačiće, naša usluga može da koristi kolačiće.
 • Web Monitori. Određeni odeljci naše Usluge i naših e-poruka mogu da sadrže male elektronske datoteke poznate kao veb monitori (nazivaju se i jasni gifovi, oznake piksela i gifovi sa jednim pikselom) koji dozvoljavaju Kompaniji, na primer, da broji korisnike koji su posetili te stranice ili otvorili e-poštu i za druge srodne statistike Veb lokacija (na primer, beleže popularnost određenog odeljka i proveravaju sistem i integritet servera).

Kolačići mogu biti kolačići "Trajni" ili "Sesija". Trajni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada se isključite sa mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite Veb pregledač.

Koristimo i sesiju i trajne kolačiće u svrhe navedene u nastavku:

Neophodni / Esencijalni kolačići

Tip: Kolačići sesije

Administrirano od strane: Us

Svrha: Ovi kolačići su od suštinskog značaja da vam pruže usluge dostupne putem Veb lokacije i da vam omoguće korišćenje nekih njegovih funkcija. Oni pomažu u potvrdi identiteta korisnika i sprečavanju lažnog korišćenja korisničkih naloga. Bez ovih kolačića ne mogu se pružiti usluge koje ste tražili, a mi koristimo samo ove kolačiće da bismo vam pružili te usluge.

Smernice za kolačiće / Kolačići za prihvatanje obaveštenja

Tip: Trajni kolačići

Administrirano od strane: Us

Svrha: Ovi kolačići identifikuju da li su korisnici prihvatili upotrebu kolačića na Veb lokaciji.

Kolačići funkcionalnosti

Tip: Trajni kolačići

Administrirano od strane: Us

Svrha: Ovi kolačići nam omogućavaju da zapamtimo izbore koje pravite kada koristite Veb lokaciju, kao što je pamćenje vaših detalja za prijavljivanje ili željenog jezika. Svrha ovih kolačića je da vam pruže ličnije iskustvo i da izbegnu da morate ponovo da unosite željene postavke svaki put kada koristite Veb lokaciju.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašem izboru u vezi sa kolačićima, posetite našu smernicu za kolačiće ili odeljak Kolačići naše Politike privatnosti.

Korišćenje vaših ličnih podataka

Kompanija može da koristi lične podatke u sledeće svrhe:

 • Da biste obezbedili i održali našu Uslugu, uključujući praćenje korišćenja naše Usluge.
 • Da biste upravljali nalogom: da biste upravljali registracijom kao korisnik Usluge. Lični podaci koje obezbedite mogu vam dati pristup različitim funkcionalnostima Usluge koje su vam dostupne kao registrovani korisnik.
 • Da bismo Vam pružili novosti, specijalne ponude i opšte informacije o drugim dobrima, uslugama i događajima koje nudimo, a koje su slične onima koje ste već kupili ili za koje ste se raspitali, osim ako se niste opredelili da ne primate takve informacije.
 • Da biste upravljali Vašim zahtevima: Da prisustvujete i upravljate vašim zahtevima od nas.
 • U druge svrhe: Vaše informacije možemo koristiti u druge svrhe, kao što su analiza podataka, identifikovanje trendova korišćenja, utvrđivanje efikasnosti naših promotivnih kampanja i procena i unapređenje naše Usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustva.

Zadržavanje vaših ličnih podataka

Kompanija će zadržati Vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je to potrebno u svrhe određene ovom Politikom privatnosti. Zadržaćemo i koristiti Vaše lične podatke u meri u kojoj je to neophodno da bismo ispoštovali svoje zakonske obaveze (na primer, ako se od nas zahteva da zadržimo vaše podatke u skladu sa važećim zakonima), rešimo sporove i primenimo naše zakonske sporazume i politike.

Kompanija će takođe zadržati podatke o korišćenju u svrhe interne analize. Podaci o korišćenju se uglavnom zadržavaju na kraći vremenski period, osim kada se ti podaci koriste za jačanje bezbednosti ili za poboljšanje funkcionalnosti Naše usluge, ili smo u zakonskoj obavezi da zadržimo ove podatke duži vremenski period.

Prenos vaših ličnih podataka

Vaše informacije, uključujući lične podatke, obrađuju se u kancelarijama kompanije i na drugim mestima gde se nalaze strane uključene u obradu. To znači da se ove informacije mogu preneti na – i održavati na – računarima koji se nalaze izvan Vaše države, pokrajine, zemlje ili druge državne nadležnosti gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz Vaše nadležnosti.

Vaša saglasnost na ovu Politiku privatnosti praćena Vašim prosleđivanjem takvih informacija predstavlja Vaš dogovor o tom prenosu.

Kompanija će preduzeti sve korake razumno neophodne kako bi osigurala da se Vaši podaci tretiraju bezbedno i u skladu sa ovom Politikom privatnosti i da se prenos vaših ličnih podataka neće odvijati u organizaciji ili zemlji, osim ako ne postoje adekvatne kontrole uključujući bezbednost Vaših podataka i drugih ličnih podataka.

Brisanje ličnih podataka

Imate pravo da izbrišete ili zatražite da vam pomognemo u brisanju ličnih podataka koje smo prikupili o Vama.

Naša Usluga vam može pružiti mogućnost brisanja određenih informacija o Vama iz Usluge.

Napominjemo, međutim, da ćemo možda morati da zadržimo određene informacije kada imamo zakonsku obavezu ili zakonsku osnovu da to učinimo.

Bezbednost vaših ličnih podataka

Bezbednost Vaših ličnih podataka nam je važna, ali ne zaboravite da nijedan način prenosa preko Interneta, odnosno način elektronskog skladištenja nije 100% bezbedan. Iako nastojimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo da garantujemo njegovu apsolutnu bezbednost.

Linkovi ka drugim Web lokacijama

Naša Usluga može da sadrži veze ka drugim Veb lokacijama kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu trećeg proizvođača, bićete upućeni na lokaciju tog trećeg proizvođača. Savetujemo Vam da preispitate Politiku privatnosti svakog sajta koji posetite.

Nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, smernice privatnosti ili prakse bilo koje lokacije ili usluga trećih strana.

Promene ove Politike privatnosti

S vremena na vreme možemo da ažuriramo našu Politiku privatnosti. Obavestićemo vas o bilo kakvim promenama objavljivanjem nove Politike privatnosti na ovoj stranici.

Savetujemo vam da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti za sve promene. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada su objavljene na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, možete nas kontaktirati: